‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenlere Dev Hizmet: Birbirinden Pratik ve Nefis Yemek Tarifleriyle Günün Menüsü

‘Akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için birbirinden nefis yemek tanımlarından oluşturduğumuz günün menüsünü sizlerle paylaşıyoruz! Bugün günün menüsünde: Soğan çorbası, kremalı tavuk, mantarlı pilav ve

Pratik Soğan Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 6 büyük soğan

  • 4-5 çorba kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı un

Pratik Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Kalın kalın yarım ay şeklinde doğranılan soğanları tereyağında 5 dakika kadar kavrulur.

2.  Akabinde un ek edilerek 1-2 dakika daha kavrulmaya devam edilir.

3. Tercihen et suyu olması çorbanın daha lezzetli olmasına yardımcı olur. 

4. Suyu eklendikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve kapağı kapatılarak yaklaşık 30 ila 40 dk kaynamaya bırakılır. 

5. Akabinde çorba blender yardımıyla pürüzsüz hale getirilir ve bir taşım daha kaynamaya bırakılır. 

6. Kızartılmış ekmekle servis edilir.

Kremalı Tavuk Tarifi

Malzemeler:

  • Tavuk kalça ya da göğüs

  • Un

  • 1 adet soğan

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 1,5 bardak tavuk suyu

  • 1 paket süt kreması

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Karabiber

  • Taze kekik

Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır?

1. Tavukları tavada gerili önlü kızartın. 

2. Üzerlerine bir yemek kaşığı un dökün ve karıştırın. 

3. Tavukları kenara alın ve birebir yağda soğanları pişirin. 

4. Tereyağını 3 yemek kaşığı unla tavada karıştırın. 

5. Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 

6. Kremayı, limon suyunu, baharatları ve taze kekiği kol olarak atıp karıştırarak kaynatın.

7. Fırın kabına tavukları dizin. 

8. Üzerine karışımı ve sosu dökün. Kekiği çıkartın. 

9. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece fırında 40-45 dk pişirin.

Mantarlı Pilav Tarifi

Malzemeler;

  • 2 su bardağı pirinç

  • 300 gr. mantar

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1.5 su bardağı su

  • 1.5 su bardağı tavuk yahut et suyu

  • 1 tutam şeker

  • 1 dilim limon

  • Tuz

  • Karabiber

Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır?

1. Mantarları yıkayıp, istediğiniz büyüklükte doğrayın. 

2. Tereyağı ve sıvı yağ ile mantarları kavurun. 

3. Pirinçleri ekleyip kavurma sürecine devam edin.

4. Baharatları, şekeri, suyu ve limonu ekleyip pişirin.

Ispanaklı Pasta Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet yumurta

  • 1 su bardağından 1 parmak fazla toz şeker

  • 2 buçuk su bardağı un 

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 buçuk su bardağı ıspanak (Rondodan geçirilmiş çiğ ve yalnızca yaprakları olacak )

Kreması için:

  • 5 su bardağı süt

  • 3 yemek kaşığı un

  • 3 yemek kaşığı nişasta

  • 5 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 adet vanilya

  • 1 paket toz krem şanti

Ispanaklı pasta nasıl yapılır?

1. Vanilya ve krem şanti hariç materyalleri süte ekleyip karıştırın. Sonra ocağa alıp pişirin. Koyulaşınca içerisine vanilyayı ekleyin.  Soğuyunca krem şanti ekleyerek mikser ile güzelce çırpın. 

2. Pandispanyası için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Ispanağın içine çok az ölçüde süt ekleyip (3 -4 yemek kaşığı kadar )rondodan geçirin. Rondodan geçirdiğiniz çiğ ıspanağı ve sıvı yağı ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin. Kaşıkla karıştırın. Ardından 2-3 dk mikserle çırpıp bırakın.

3. Kalıba karışımı dökün. Önceden ısıttığınız 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirin. Birinci 20-25 dk güzel ve eşit kabarması için fırının kapağını açmayın. Pişen keki soğumaya bırakın. Soğuyan keki bir ip ya da bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün. Pastanızın üzerine serpmek için kekin iç kısmından biraz parça ayırın. Kekin orta kısmına kremayı sürün. Ardından 2. Katı üzerine kapatın. Üzerini kalan krema ile kaplayın. Ayırdığınız kek parçasını rondodan geçirin ve pastanızın üzerine ekleyin.

4. Pastanızı dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir