Yemek Pişirmek Bir Sanattır! Yemeklerin Tadına Tat Katan Birbirinden Etkileyici Malzemeler

Merhabalar. Daima derim yemek pişirmek bir sanattır. Materyalleri farklı oranlarda eklemek ve lezzetli yemekler çıkarmak o denli kolay bir şey değildir. Pekala bu nasıl mı oluyor? Kimi sırları var. Yemeklere eklediğiniz çeşni ya da baharatlarla siz de bunu yapabilirsiniz.

Detaylar içerikte!

1. Tereyağı

Tereyağı, hem kahvaltı sofralarında hem de yemeklerde hayli sık kullanılır. Bilhassa hamur işi, pilav, çorba ve tatlı yaparken yemeğin tadına tat katar. Sütlü tatlılarda kıvamı ağırlaştırırken et yemeklerine lezzet verir.

2. Limon Suyu

Tıpkı tuz üzere yemeklere atılan limon, yağın daha az hissedilmesini ve yemeğin lezzetini artırır. Yemeğin tadında dengeyi sağlamak için limon kullanmak yeterli bir tercihtir. Ayrıyeten sindirime de yardımcı olur.

3. Tütsülenmiş Kırmızı Biber

Tütsülenmiş toz kırmızı biber ya da öteki ismiyle paprika herkesin kullanabileceği bir toz biberdir. Bu biberin içerinde epeyce fazla mineral ve vitamin bulunur. Yemeklere lezzet katar. Ayrıyeten metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına yardımcı olur.

4. Susam Yağı

Susam yağı yemeklere tat vermek için yeterli bir seçenektir. Bilhassa deniz eserleri ve tavuk yemeklerine lezzet verir. Ayrıyeten zerzevatları fırınlarken, kızartırken tercih edilebilir ve hamur işi yemeklerin içine eklenebilir.

5. Balık Sosu

Balık sosu, bilhassa Asya mutfağına ilişkin yemeklerde kullanılır. Bu tuzlu sos kırmızı altın rengindedir. Yemeklerde çeşni olarak kullanılır. Balık sosu yemeklere tatlı-ekşi bir tat katar ve birkaç damla katmak kafidir. Ekseriyetle et yemeklerinde, kızartmalarda, salata soslarında ve çorbalarda kullanılır.

6. Tarçın

Tarçın, yemeklerde, bitki çaylarında ve tatlılarda epeyce sık kullanılan bir besindir. Toz hali hamur işi ve sütlü tatlılara lezzet katarken çubuk biçimindeki tarçın da bitki çaylarının içinde hayli sık tüketilir.

7. Rezene

Tüketilirken ekseriyetle rezenenin tohumu ve yaprakları tercih edilir. Lakin yemek ve salatalar için rezenenin gövdesi ile soğanı da kullanılır. Hatta direkt rezenenin kendisinden yemek de yapılabilir.

8. Esmer Şeker

Esmer şeker, beyaz şekerin yerine kullanımı hayli sık görülen bir şekerdir. Bilhassa çay ve kahvelerde tercih edilir. Bunun nedeni beyaz şekerden daha az kalorili olmasıdır. Ayrıyeten diyet yemekleri hazırlarken ve tatlı yaparken de esmer şeker güzel bir alternatiftir.

9. Akçaağaç Şurubu

Akçaağaç şurubunun tadı karamelin aromalı haline emsal. Ağaç gövdelerinden elde edilen akçaağaç şurubu kaynatılıp koyulaştırıldıktan sonra kullanılır. Sıhhate yararlı bu şurup hamur işlerinde, meyve salatalarında, dondurmalarda, tostta, waffle ve krep üretiminde kullanılır. Çay ve kahvede ise tatlandırıcı olarak tercih edilir.

10. Arpacık Soğanı

Arpacık soğanı her ne kadar bir soğan çeşidi olarak bilinse de aslında bir sebzedir. Kökleri soğandan gelse de tat olarak soğan ile sarımsak ortasındadır. Kendi yemeği yapılabileceği üzere çorbalara, et yemeklerine ve salatalara eklenerek lezzet verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir